بازار سهامبورس ایرانتحلیل بورس ایرانمحصولات شيميايي

تحلیل تکنیکال خراسان

تحلیل تکنیکال خراسان

تحلیل تکنیکال نماد خراسان

عنوان توضیحات
نام شرکت پتروشیمی خراسان
نماد خراسان
سال تاسیس 1369
سال عرضه اولیه 1391
سهامداران عمده شركت گروه گسترش نفت وگازپارسيان 34 درصد
موضوع فعالیت محصولات شیمیایی
محصول شرکت تولید، بازاریابی، فروش، صدور محصولات پتروشیمی، ذخیره و صادرات
عوامل موثر بر نرخ فروش تولید ۲۷.۵ درصد متانول ایران و ۱۱.۸ درصد تجارت جهانی متانول را دارا میباشد
تاثیر دلار بر نرخ فروش شرکت هرچه ریال تقویت شود و دلار تضعیف،شرکت های پتروشیمی درسود سازی ضعیف تر خواهند شد
مهم ترین هزینه های شرکت مواد اولیه و حمل و نقل

شرکت پتروشیمی خراسان (خراسان)

درسال 1369 به صورت شرکت سهامى خاص در اداره ثبت شرکتها و مالکیت صنعتى تهران به ثبت رسیـد و از سال 1375 شـروع به بهره برداري نموده است.

شرکت در سال 1387 به موجب صورتجلسه مجمع عمومی فوقالعاده  به شرکت سهامى عام تبدیل و در سال 1391 در بازار دوم فرابورس اوراق بهادار با نماد “خراسان” پذیرفته شد. در سال 1397 با توجه به افزایش درصد سهام شناوربالاي10 درصد ، درخواست پذیرش در بورس را نموده و در سال 1397 در بازار دوم بورس اوراق بهادار پذیرفته شد.

درحال حاضر شرکت پتروشیمی خراسان جزء واحدهاي فرعی شرکت سرمایهگذاري نفت و گاز و پتروشیمی تامین(تاپیکو) و واحد تجاري نهایی گروه، شرکت سرمایه گذاري تامین اجتماعی میباشد. نشانی مرکز اصلى شرکت و محل فعالیت اصلی آن در استان خراسان شمالی، شهر بجنورد، بخش گرمخان، دهستان گرمخان، آبادي پتروشیمی، کیلومتر 17 جاده بجنورد- شیروان- پتروشیمی خراسان است.

فاکتور های مهم تاثیر گذار بر  محصولات نماد خراسان

محصولات تولیدی این پتروشیمی شامل آمونیاک ، اوره و کریستال ملامین می باشد  که عمده مصرف آمونیاک و اوره  در صنعت کشاورزی و عمده مصرف کریستال ملامین در ساخت رزین ها مورد استفاده قرار می گیرد .

رزین ماده ای برای استفاده در صنایع مجسمه سازی ، چسب و … می باشد . خوراک مصرفی در این شرکت گازطبیعی بوده . عموم شرکت های پتروشیمی به علت برخورداری از گاز خوراک با قیمت بسیار مناسب از مزیت سود سازی بسیار خوبی برخوردار هستند .

اما دولت هر ساله به دلیل عرضه گاز طبیعی  به قیمت مناسب به این شرکت ها ، بخشی از اوره تولید شده این شرکت ها را در راستای حمایت از صنعت کشاورزی داخلی به قیمت نصف یا حتی 40 درصد جهانی می خرد . این نرخ گذاری ها هر ساله در بودجه کشور مشخص شده و از این رو توجه به بودجه سالانه کشور و قیمت خوراک گاز این پالایشگاه ها و نرخ خرید اوره صنعتی داخلی  برای احتساب میزان سودی که شرکت های پتروشیمی در سال اتی خواهند ساخت بسیار مهم می باشد .

فاکتور مهم بعدی توجه به قیمت جهای اوره به خصوص در منطقه fob خلیج فارس می باشد .

عوامل موثر بر هزینه سهم خراسان

مواد اولیه مورد نیاز شرکت گاز خوراک آب خنک کننده بخار برق uf و کیسه بوده وهرگونه تغییر در موارد مدکور خصوصا افزایش نرخ گاز موجب تغییر در بهای تمام شده میگردد

تاثیر نرخ دلار بر نماد خراسان

شاید به جرات می توان گفت بیشترین تاثیر پذیری شرکت های بورسی ما از نرخ ارز شامل شرکت های پتروشیمی می شود .

با افزایش نرخ ارز شاهد رشد و پیشرفت سود سازی این شرکت ها تا چند برابر خواهیم بود و با ریزش قیمت دلار شاهد کاهش شدید در سود اوری این شرکت ها هستیم. علت این امر هزینه های عمدتا ریالی این شرکت ها ( خوراک گاز طبیعی بسیار ارزانی که دولت  در اختیار ان ها می گذارد ) و در مقابل در آمد های دلاری است که بر اساس قیمت جهانی اوره ضربدر دلار نیما به دست می اورند .

پس طبیعتا هر چه ریال تقویت شود و دلار تضعیف شود شرکت های پتروشیمی در سود سازی ضعیف تر خواهند شد.

سایر عوامل تاثیر گذار و ریسک های سهم خراسان

هر گونه تغییر گسترده در قوانین دولتی بر روی این شرکت ها مانند تغییر در نرخ گذاری ها و همچنین تاخیر در پرداخت مابه اتفاوت نرخ اوره تکلیفی با قیمت های جهانی تاثیرات مستقیم بر عملکرد این شرکت می گذارد .

نکته مهم

دیگر توجه به میزان عرضه و تقاضا اوره جهانی و پیش بینی قیمت  در سطح اقتصاد کلان دنیاست . چین یکی از بزرگترین تولید کنندگان و در عین حال مصرف کنندگان اوره در جهان است و برای پیش بینی قیمت های جهانی اوره حتما باید به مازاد تقاضا در این بازار یا مازاد عرضه ان  توجه ویژه کرد .

بیشتر بخوانید : تحلیل تکنیکال زاگرس

آپارات ما : Atran Trade

YouTube : Atran Trade

علی جلیل‌پور

علی جلیل‌پور هستم دیجیتال مارکتر و مدیر دایرکتوری تولیدکنندگان کالای باکیفیت داخلی و مدیر هایپر کالای آل‌ور‌سنتر که به تولیدکنندگان کمک میکنم با بهره‌مندی از ابزارهای #دیجیتال_مارکتینگ_مبتنی_بر_هوش_مصنوعی به #رتبه_اول_گوگل برسند و از افزایش فروش مستمر لذت ببرند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا