بازار سهامبورس ایرانتحلیل بورس ایرانفراورده هاي نفتي كك و سوخت هسته اي

تحلیل تکنیکال شتران

جدیدترین اخبار؛ تحلیل و سیگنال پالایش نفت تهران

تحلیل تکنیکال شترانتحلیل تکنیکال شتران

عنوان توضیحات
نام شرکت شرکت پالایشگاه نفت تهران
نماد شتران
سال تاسیس مهر ماه 1377
سال عرضه اولیه مهر ماه 1391
موضوع فعالیت فرآورده های نفتی کک و سوخت هسته ای
محصول شرکت فراورده های نفتی
مواد اولیه شرکت نفت خام
عوامل موثر بر نرخ فروش نرخ فروش محصولات صادراتی شرکت، تابعی از قیمت جهانی نفت و کرک اسپرد ها میباشد
تاثیر دلار بر نرخ فروش شرکت رشد نرخ دلار منجر به شناسایی سود از محل صادرات محصولات و همچنین تسعیر ارز میشود
مهم ترین هزینه های شرکت مواد مستقیم مصرفی و سربار تولید
سهامداران عمده شرکت های سرمایه گذاری استانی سهام عدالت 69 درصد / بانک تجارت 5 درصد / بانک صادرات ۵  درصد

سهم شتران (شرکت پالایشگاه نفت تهران)

محصولات اصلی تولیدی خود را جهت توزیع در سطح کشور تحویل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران می دهد.در حال حاضر پالایشگاه تهران با پالایش روزانه 250 هزار بشکه نفت خام در هر روز نزدیک به 13 درصد از نفت خام پالایشی کشور را پالایش نموده واین  محصولات استراتژیکی تا حد امکان در تهران و شهرهای بزرگ مجاور مصرف شوند.

همچنین محصولاتی نظیر سوخت جت و روغن پایه پالایشگاه از نظر کمی و کیفی دارای رتبه برتر در بین سایر پالایشگاه های داخلی است. پالایشگاه تهران در حال حاضر با توجه به نیاز داخلی برنامه صادراتی ندارد با این وجود صادرات محصولات در آینده با تغییر در قوانین ملی و وزارت نفت قابل بررسی و تحقق می باشد.عمده بازار هدف محصولات شرکت داخلی بوده وتعیین نرخ فروش یا خوراک توسط دولت صورت میپذیرد. این امر موجب گردیده تا شرکت دخل و تصرفی در قیمت گذاری انواع فروش آزاد داخلی و نوع و میزان محصولات نداشته باشد

محصولات شرکت سهم شتران

فرآورش نفت خام و سایر هیدروکربورها، ساختن فرآورده های نفتی از قبیل بنزین، نفت سفید،گازوئیل می‌باشد.

فاکتور های مهم تاثیر گذار بر هزینه های شتران

 بهای تمام شده در شرکت های پالایش نفت، وابستگی زیادی به نوسان قیمت نفت خام دارد. بخ ش بزرگی از بهای تمام شده را مواد اولیه (بین 94 تا 98 درصد) تشکیل می‌دهد و هزینه خرید نفت خام برای محاسبات سود و زیان شرکت با اهمیت بوده، تخفیف نفت خام تحویلی از عوامل منجر به سود سازی شرکت می‌باشد.قیمت نفت به عنوان یک ماده اولیه اصلی  و یکی از مهمترین هزینه های شرکت فاکتور تاثیر گذار بسیار مهمی در سود اوری شرکت می‌باشد که شرکت ملی پخش بر مبنای قیمت نفت اوپک با 5 تا 10 درصد تخفیف در اختیار شرکت می‌گذارد. اما بر خلاف تصور عامه رشد قیمت نفت همیشه نکته مثبتی برای شرکت های پالایشگاهی نیست.

مهمترین فاکتور تاثیر گذار بر سود اوری این شرکت ها از جمله شتران همان نرخ کرک اسپرد فراورده های سبک مثل بنزین، گازوئیل و سوخت جت است. به عنوان مثال در یک بازه زمانی ممکن است قیمت هر بشکه نفت به 70 دلار برسد و کرک اسپرد بنزین معادل 5 دلار باشد.  مدتی بعد قیمت نفت به 65 دلار کاهش پیدا کند اما کرک اسپرد بنزین به 10 دلار افزایش یابد.

در مثال فوق متوجه می‌شویم که مهمتر از قیمت نفت، نرخ کرک اسپرد فراورده های نفتی مهم مثل بنزین و گازوئیل و … است که در سود اوری شرکت نقش به سزایی دارد . این نکته بسیار مهمی است که باید در محاسبه سود اوری اکثر شرکت های پالایشگاهی در نظر گرفت.

تاثیر قیمت دلار بر روند سودسازی شتران

با توجه به رابطه متقابل بهای تمام شده و درآمد عملیاتی با نرخ تسعیر ارز ، با فرض ثابت بودن تمام عوامل تاثیر گذار به ازای هریک درصد تغییر در نرخ تسعیر ارز، سود ناخالص شرکت یک درصد تغییر خواهد داشت. همچنین نوسانات نرخ ارز ریسک وام های ارزی را افزایش خواهد داد.

سایر عوامل موثر بر سود و زیان سهم شتران

الف. ادامه بیماری همه گیر کوید 19 و پیامدهای آن نظیر قرنطینه های جمعی، فاصله گذاری های اجتماعی، بسته شدن مرزها و … دارای پیامدهای مزمن اقتصادی، کاهش تقاضا و خطر رکود مزمن و توقف برخی فعالیت های اقتصادی است. بر همین اساس کاهش تقاضای جهانی نفت خام که ناشی از کاهش تقاضای جهانی فرآورده های نفتی بوده است، منجر به کاهش حاشیه سود  Crack Spread و جریان های نقد شرکت گردید

ب.تغییرات نرخ بهره می تواند بر هزینه های مالی شرکت و درآمدهای ناشی از سود سپرده ها تاثیرگذار باشد.همچنین باید در نظر داشت رﺷﺪ درآﻣﺪﻫﺎی ﺷﺮﻛﺖ ﻣﻲ ﺗﻮاﻧﺪ ﺑﺎ رﺷﺪ ﻫﺰﻳﻨﻪ ﻫﺎی ﺗﻮﻟﻴﺪ به دلیل وجود تورم  ﻣﺘﻨﺎﺳﺐ ﻧﺒﺎﺷﺪ.

ج.با توجه به تغییر الگوی مصرفی در خصوص نفت کوره جهانی و همچنین ایجاد  محصولات جایگزین اقتصادی و رقابت پذیر مانند تولید خودروهای هیبریدی ، ریسک کاهش تقاضا و پیش بینی کاهش مصرف سوخت در سال های آتی میگردد.همچنین با توجه به قدمت برخی تجهیزات شرکت با تغییر تکنولوژی، ریسک تاسیسات و هزینه استهلاک شرکت افزایش می‌یابد .

د.با توجه به فصلی بودن فروش شرکت ، درآمد شرکت در فصل گرم به دلیل کاهش تقاضای نفت سفید ونفت کوره با مشکل مواجه خواهد شد.

ه.تداوم تحریم ها مشکلات مربوط به نقل و انتقال ارزی و محدودیت های صدور مجوز ترخیص را به دنبال خواهد داشت.

بیشتر بخوانید : تحلیل تکنیکال شسپا

آپارات ما : Atran Trade

YouTube : Atran Trade


تحلیل تکنیکال شبندر

علی جلیل‌پور

علی جلیل‌پور هستم دیجیتال مارکتر و مدیر دایرکتوری تولیدکنندگان کالای باکیفیت داخلی و مدیر هایپر کالای آل‌ور‌سنتر که به تولیدکنندگان کمک میکنم با بهره‌مندی از ابزارهای #دیجیتال_مارکتینگ_مبتنی_بر_هوش_مصنوعی به #رتبه_اول_گوگل برسند و از افزایش فروش مستمر لذت ببرند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا