بازار سهامبورس ایرانتحلیل بورس ایرانمواد و محصولات دارويي

تحلیل تکنیکال دتماد

جدیدترین اخبار؛ تحلیل و سیگنال شرکت تولید مواد اولیه داروپخش

تحلیل تکنیکال دتماد

تحلیل تکنیکال دتماد

عنوان توضیحات
نام شرکت تولید مواد اولیه دارو پخش
نماد دتماد
سال تاسیس 1375
سال عرضه اولیه 1380
سهامداران عمده شركت سرمايه گذاري داروئي تامين 78 درصد
موضوع فعالیت مواد و محصولات دارویی
محصول شرکت تولید انواع فرم های دارویی_تولید مواد اولیه(API)
عوامل موثر بر نرخ فروش تولید مواد اولیه اصلی و پر فروش دارویی_فروش داخلی محصولات_صادرات
تاثیر دلار بر نرخ فروش شرکت تاثیر بر تهیه مواد اولیه و بهای تمام شده محصولات
مهم ترین هزینه های شرکت خرید مواد اولیه از کشورهای چین و هندوستان_هزینه‌های عمومی و اداری

شرکت تولید مواد اولیه داروپخش (دتماد)

یکی از شرکت های گروه دارویی تامین (TPICO)  از خانواده اقتصادی بزرگ شستا است. این شرکت افتخار دارد به عنوان اولین و بزرگ‌ترین تولیدکننده مواد اولیه دارویی از سال ۱۳۷۵ در دو دسته عمده مواد اولیه موثره (API)  و نیمه ساخته پلت و دی سی (Semi Finished)   در صنعت داروسازی کشور حضور فعال داشته و در راستای توسعه حیطه کسب و کار خود با نگاه به بازارهای صادراتی از سال ۱۳۹۶، برنامه‌ریزی‌ها و اقدامات لازم و مقتضی را جهت ورود به حوزه محصولات نهایی(Finished)  انواع شربت، قرص و کپسول با حفظ بیشترین سهم بازار مواد اولیه نارکوتیک و غیرنارکوتیک جهت شرکت‌های داروسازی داخل کشور و خاورمیانه نموده است.

عوامل موثر بر درامد نماد دتماد

به دلیل تولید سه گروه از مواد اولیه اصلی و پر فروش دارویی می تواد حاشیه سود مناسبی داشته باشد.

حاشيه سود صنعت مواد اوليه دارويي بسيار بيشتر از صنعت داروهاي نهايي می باشد.

تولیدات سهم دتماد در محدوده جغرافیایی جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان بازار داخلی و نیز ۲۳ محصول خود را به۴۵ کشور در ۵ قاره جهان صادر می نماید، لذا تماد با حضور موثر خود به‌عنوان یکی از رقبای بین‌المللی سهم مهمی در حوزه تأمین مواد اولیه و داروهای نارکوتیک در بازارهای جهانی را دارا می‌باشد.

این شرکت تامین کننده بیش از 50% مواد اولیه شرکت های زیر مجموعه هلدینگ دارو پخش (مانند کارخانه جات دارو پخش، دارو سازی زهراوی و …) می باشد.

بازار هدف این شرکت عموم مردم ، بیمارستانهای دولتی و خصوصی، ارگانهای دولتی و نظامی می باشد.

محصولات سهم دتماد

در حال حاضر سهم دتماد با ۱۷ خط تولید فعال( ۸ خط سایت البرز و ۹ خط سایت مشهد) و بیش از۷۰ قلم محصول دارویی شامل نارکوتیک، غیرنارکوتیک، LVHV ، کورتون ها، تزریقی، داروهای جایگزین جهت ترک اعتیاد؛ قرص بوپرنورفین۲ میلی گرم، قرص متادون ۲۰ و ۴۰ میلی گرم ، شربت متادون ، شربت اپیوم ۱ درصد، شربت گایاکدین و فرآورده‌های پلت.

توانایی تولید انواع فرم های دارویی مانند: متادون، داروهای کورتون، تزریقی ….، همچنین تولید مواد اولیه(API)  و حدواسط نیز در محصولات این شرکت قابل مشاهده می باشد

عوامل موثر بر هزینه های نماد دتماد

بهاي تمام شده در شركت هاي دارویی، وابستگي زيادي به نوسان قيمت مواد اولیه دارد زیرا این مواد اولیه از کشورهای چین و هندوستان وارد می گردد(حدود 60%) و یا از محصولات شرکت های تولید داخل استفاده می کنند(حدود 40%)

نکته قابل توجه در مورد سهم دتماد داشتن صادرات می باشد و این در حالی است اگر شرکتی نتواند به صورت مستمر صادرات کند و درآمد دلاری نداشته باشد در تهیه مواد اولیه از کشورهای خارجی به دلیل مشکلات بانکی و تحریم چالش خواهد داشت و باید از مسیرهای دور زدن تحریم برای تهیه مواد اولیه اقدام کند که این امر می تواند در بهای تمام شده محصولات تاثیر گذار باشد.

هزینه‌های عمومی و اداری، هزینه‌هایی هستند که فارغ از زمینه کاری، در هر  فعالیت اقتصادی مورد توجه قرار دارند که شامل: هزینه های حمل و نقل، حقوق و دستمزد پرسنل، هزینه امور دفتری ، هزینه های تامین مواد اولیه ، هزینه های  واردات محصولات از شرکت های خارجی ، تعمیر تجهیزات مستهلک شده ، بازپرداخت تسهیلات دریافتی از بانک ها،هزینه خدمات پس از فروش هزینه پشتیبانی محصولات و در نهایت هزینه تبلیعات و بازاریابی می باشد.

تاثیر افزایش نرخ دلار بر نماد دتماد

رابطه بسیار مستقیم نرخ دلار با شرکت های دارویی دارد، زیرا در تهیه مواد اولیه و بهای تمام شده محصولات ساخته شده پایان دوره (مواد اولیه کارخانجات تولیدی) می تواند تاثیر گذار باشد:

شرکت حدود 60%  از مواد اولیه خود را وارد میکند که با توجه به نوسانات نرخ ارز و تحریم ها میتوان گفت که ممکن است عملیات شرکت را تحت تاثیر قرار دهد

بدین صورت که ریسک عدم تخصیص ارز توسط بانک مرکزی که از سه ماهه چهارم سال 98 صورت نگرفته است که این امر باعث تهیه ارز از بازار آزاد برای تامین مواد اولیه می گردد ( در واقع بهای تمام شده محصولات افزایش پیدا میکند در نهایت قیمت محصولات افزایش پیدا کند) که منجر به سود آوری می گردد.

سایر عوامل موثر بر سودسازی  شرکت تولید مواد اولیه داروپخش

  1. نحوه تسویه حساب بعد از فروش محصولات بسیار مهم می باشد زیرا شرکت هایی که داروی قوی در سبد خود ندارند برای فروش، اهرم فشار کمتری دارند.
  2. به احتمال بسيار بالا مصوبه اجبار خريد مواد اوليه از شركت هاي داروسازي داخلي تصويب گردد که این امر منجر به افزایش سود آوری شرکت خواهد شد.
  3. داروي نهايي توسط وزارت بهداشت قيمت گذاري مي گردد اما قيمت مواد اوليه دارويي متغيير است.
  4. بيشترين مشكل توليد كنندگان داروهاي نهايي در حوزه مواد اوليه دارويي، قيمت و زمان تحويل مواد اولیه است که به دلیل تحریم ها شرکتهای تولید کننده مواد اولیه در واردات دچار مشکل می شوند که این موضوع می تواند زمان تحویل مواد اولیه به شرکتهای تولید کننده دارو را به تعویق بیندازد.
  5. بدليل حمايت هاي دولت، رشد صنعت مواد اوليه دارويي بيشتر از صنعت داروهاي ساخته شده خواهد بود.

بیشتر بخوانید : تحلیل تکنیکال دتوزیع

آپارات ما : Atran Trade

YouTube : Atran Trade

 

علی جلیل‌پور

علی جلیل‌پور هستم دیجیتال مارکتر و مدیر دایرکتوری تولیدکنندگان کالای باکیفیت داخلی و مدیر هایپر کالای آل‌ور‌سنتر که به تولیدکنندگان کمک میکنم با بهره‌مندی از ابزارهای #دیجیتال_مارکتینگ_مبتنی_بر_هوش_مصنوعی به #رتبه_اول_گوگل برسند و از افزایش فروش مستمر لذت ببرند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا