بازار سهامبورس ایرانتحلیل بورس ایرانمحصولات شيميايي

تحلیل تکنیکال شاراک

پتروشيمي شازند (شاراك)

تحلیل تکنیکال شاراکتحلیل تکنیکال نماد شاراک

عنوان توضیحات
نام شرکت  شرکت پتروشیمی شازند
نماد شاراک
سال تاسیس 1366
سهامداران عمده شركت سرمايه گذاري گروه توسعه ملي 50%
موضوع فعالیت محصولات شیمیایی
محصول شرکت فعالیت در برخی رشته های پتروشیمی، شیمیایی و صنایع وابسته
عوامل موثر بر نرخ فروش قیمت نفت و نوسانات نرخ ارز، قوانین مالیاتی و هزینه های حمل و نقل
تاثیر دلار بر نرخ فروش شرکت متاثر بر مواد اولی و نرخ فروش صادراتی
مهم ترین هزینه های شرکت مواد اولیه ، گاز و حمل و نقل
تاریخچه شرکت پتروشیمی شازند( شاراک)

در تاریخ ۱۳۶۶/۰۱/۱۸ تأسیس شد، نماد شاراک در تاریخ ۱۳۷۷/۰۸/۳۰ به شرکت سهامی عام تبدیل و در فروردین ۱۳۷۸ در تابلو بورس درج و قابل معامله گردید، بر اساس مصوبه مجمع عمومی فوق العاده مورخ ۱۰ خرداد ۱۳۸۹ نام شرکت به شرکت پتروشیمی شازند تغییر یافت و در حال حاضر شرکت پتروشیمی شازند، جزو واحدهای تجاری فرعی شرکت سرمایه گذاری گروه توسعه ملی و واحد تجاری نهایی گروه بانک ملی می باشد.

معرفی شرکت

مجتمع پتروشیمی شازند یکی از طرح های استراتژیک و زیربنایی کشور می باشد که در راستای راهبردی و اصولی توسعه صنعت پتروشیمی با اهداف مهمی از قبیل تامین نیاز صنایع داخلی کشور به محصولات پایه پلیمری و شیمیایی، تربیت نیروهای کارآمد انسانی برای توسعه آینده این صنعت و انتقال دانش فنی در سال 1363 توسط شورای عالی اقتصاد به تصویب رسید و در سال 1368 رسما عملیات اجرایی این طرح عظیم و ملی آغاز و در سال 1372 فاز اول آن به بهره برداری رسید.

در حال حاضر این شرکت توانایی تولید بیش از یک میلیون و هشتصد هزار تن محصولات میانی و نهایی از انواع پلیمری و شیمیایی و جانبی را دارد. موضوع فعالیت شرکت عبارت است از:

فعالیت در برخی رشته های پتروشیمی، شیمیایی و صنایع وابسته به آن و تهیه و تولید انواع مواد و فرآورده های پتروشیمی و شیمیایی

محصولات شرکت:

پلي اتيلن سبک خطي، پلي پروپيلن، دو اتيل هگزانول، وينيل استات، اتيلن گلايکول، پلي بوتاداين، اتواکسيلاتها، پلي اتيلن سنگين و غیره است که شرکت نقش عظیمی در تامین این محصولات در داخل کشور داشته و همچنین فروش صادراتی قابل ملاحظه‌ای دارد.

اهداف شرکت:

طرح‌های توسعه‌ای:

  • پروژه بازیافت بخارت هیدروکربنی (VRU):

این پروژه در تاریخ 1398/11/28 به طور رسمی افتتاح و مورد بهره برداری قرار گرفت.

  • پروژه متان بالاست در واحد EG/EO:

اهم اقدامات انجام شده این پروژه عبارتند از: بررسی و تایید کلیه مدارک مهندسی پروژه، ارسال برخی از اقلام از قبیل PLC و غیره

  • پروژه آب:

هدف از اجرای این پروژه سازماندهی و بازیافت آبهای استفاده شده بر اساس ریسک کمبود آب در منطقه و در راستای انجام مسئولیت های اجتماعی می‌باشد.

  • پروژه پساب:

هدف از اجرای این پروژه سازماندهی و بازیافت پساب‌های موجود بر اساس ریسک کمبود آب در منطقه محل استقرار و در راستای انجام مسئولیت های اجتماعی است.

نکات مهم:

طبق مصوبه مجمع عمومی عادی سالیانه مورخ ۱۲ تیر ۱۳۹۹ شرکت صنایع پتروشیمی بین الملل قشم، پیش بینی می گردد، اجرای طرح مذکور در سال جاری آغاز گردد.

محصولات شرکت پتروشیمی شاراک

عمده محصولات تولید شده در این شرکت مربوط به اتیلن، هیدروکربور، پروپیلن و اتیلن اکساید است.

عوامل موثر بر هزینه نماد شاراک

نفتا خوراک تولید محصولات شرکت پتروشیمی شازند است که در داخل کشور تامین می‌شود.

سربار شاراک شامل حقوق و مزایا، استهلاک، هزینه حمل و نقل، نرخ سوخت و حقوق و مزایا از دیگر عموامل مهم در بهای تمام شده محصولات شاراک میباشد .

تاثیرنرخ ارز بر سهم شاراک

نوسانات افزایشی نرخ تسعیر مواد اولیه خریداری شده (نرخ سامانه نیما)بزرگترین ریسک ناشی از نرخ ارز بوده که موجب افزایش بهای تمام شده محصولات تولیدی شده و در نتیجه سود شرکت را تحت تاثیر قرار می دهد، از طرفی با توجه به تغییر مبنای نرخ تسعیر ارز محصولات فروش رفته در بورس کالا به نرخ سامانه نیما اثر افزایش نرخ مواد اولیه تا حدود زیادی خنثی شده است.

سایر عوامل تاثیر گذار نماد شاراک

یکی از مشکلات مهم شرکت های پتروشیمی با خوراک مایع این است که همواره نرخ مواد اولیه مورد نیاز این شرکت ها تحت تاثیر قیمت نفت خام بوده است در حالیکه قیمت خوراک شرکت های پتروشیمی استفاده کننده از گاز معمولا در طول سال ثابت میباشد . همچنین به دلیل اثر مستقیم نرخ تسعیر ارز بر قیمت مواد اولیه مستقیم شرکت نوسانات نرخ ارز عاملی با تاثیر گذاری بالا محسوب میگردد.

به دلیل عدم تامین مواد اولیه مورد نیاز شرکت های پتروشیمی از طرف شرکت های پالایشی همجوار شرکت های پتروشیمی به ناچار جهت تامین مواد اولیه مورد نیاز با تحمل هزینه حمل و نقل بسیار بالا نسبت به تامین آن از سایر پالایشگاه های واقع در مناطق دورتر و یا حتی سایر کشور ها اقدام می نمایند .

تحلیل تکنیکال سهم شاراک ( 25 اردیبهشت 1403 ) :

قیمت به کف کانال با واگرایی مثبت بخوبی واکنش نشان داده و همزمان خط تریگر را با قدرت شکسته و با توجه به الگوی abcd این انتظار رو داریم به تارگت این الگو برسد.

لینک تحلیل ما در آپارات :
تحلیل تکنیکال نماد شاراک

بیشتر بخوانید : تحلیل تکنیکال شخارک

YouTube : Atran Trade

علی جلیل‌پور

علی جلیل‌پور هستم دیجیتال مارکتر و مدیر دایرکتوری تولیدکنندگان کالای باکیفیت داخلی و مدیر هایپر کالای آل‌ور‌سنتر که به تولیدکنندگان کمک میکنم با بهره‌مندی از ابزارهای #دیجیتال_مارکتینگ_مبتنی_بر_هوش_مصنوعی به #رتبه_اول_گوگل برسند و از افزایش فروش مستمر لذت ببرند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا