کارمزدهای دیوانهکننده در هنگام پامپ
اتریوم و چالشهای فعلی آن، همیشه منتقدان زیادی داشته است؛ مخصوصاً بیت کوین ماکسیمالیستهایی که این ارز دیجیتال را در برابر بیت کوین ضعیف میدانند.
با نگاهی اجمالی به توییتهای فعالین بازار، شکایات و نارضایتیهای بیپایانی قابل مشاهده است: تقریباً در مورد همه جنبههای این بلاک چین قرارداد هوشمند، از قیمت تا چالشهای اکوسیستم دیفای آن.
ما در این مطلب در مورد پستهای تمسخرآمیز از متنفران این رمزارز و یا کسانی که به بیت کوین تعصب دارند، صحبت نمیکنیم. آنچه توجه داریم نگرانیها و نارضایتیهای مشروع در مورد این بلاک چین است که ممکن است بسیاری از ما تجربه کرده باشیم – و اتریوم برای زنده ماندن نیاز دارد که بر آنها غلبه کند.
کارمزدهای دیوانهکننده در هنگام پامپ بازار
باز هم همان موضوع و مشکل همیشگی!
ما در طول بازار نزولی چیز زیادی در مورد هزینههای گس نمیشنویم. اگر قبل از اکتبر 2023، برای یک ENS اقدام کرده باشید، اختمالا 3 دلار برای هزینه گس پرداخت کردید. ولی در حال حاضر این هزینه تقریباً مشابه تصویر زیر است.
هزینه گس در اتریوم، که با فعالیت زیاد در شبکه افزایش یافته است، میتواند هر انسان بالغی را به گریه بیندازد. بر اساس دادههای Etherscan در زمان نگارش این مطلب، برای سواپ حدود 28 دلار و برای فروش NFT در شبکه اصلی 30 دلار نیاز خواهید داشت.
چیزی که برای کاربران آزاردهنده است این است که بارها و بارها با مشکل کارمزد بالا مواجه شدهاند: از تابستان دیفای تا جنون NFT. با این حال ظاهراً هیچ راهحلی برای لایه پایه اتریوم وجود نخواهد داشت – و از نظر فنی غیرممکن است.
این احساس ناامیدی باعث شده است که هرکس که به ما پیشنهاد استفاده از لایه 2 را میدهد، با فریاد بر سرش بدرقه کنیم.
مشکلات پیدرپی در شبکههای لایه 2
به همین دلیل است که احتمالاً بسیاری از افراد، از لایه 2 برای ذخیره بخش عمده ای از داراییهای خود استفاده نمیکنند.
خاموشی و قطعی شبکه، معمولاً به دلیل اشکالات فنی اتفاق میافتد. با این حال، این اولین باری است که آربیتروم، به خاطر ازدحام فعالیت کاربران دچار اختلال میشود. آربیتروم، بزرگترین زنجیره لایه 2 در اتریوم، به تازگی اولین تست استرس واقعی خود را دریافت کرده و نحوه واکنش آن به نوعی نگرانکننده است.
به لطف یکی دیگر از روندهای کریپتویی عجیبوغریب به نام Inscriptions، کاربران با عجله وارد چندین زنجیره و لایه 2 شدند تا آنها را مینت کنند. افزایش فعالیتها منجر به قطعی و خاموشی آربیتروم شد.
این قطعی ممکن است مختصر باشد، اما باعث میشود کاربران جدی دیفای قبل از قرار دادن داراییهای زیادی در آنجا، مجدد فکر کنند.
تعداد زیاد شبکههای لایه 2
بسیاری عقیده دارند که انبوهی از شبکههای لایه 2 را میتوان یک مزیت در نظر گرفت؛ نه یک اشکال!
حال فردی را تصور کنید که میخواهد مقالات خود را به صورت NFT مینت کند تا مردم بتوانند آن را بخرند. پروتکلهای خوبی برای این کار وجود دارد: مانند Mirror، Paragraph و Zora. این معضل زمانی خود را نشان میدهد که مجبور شود بین این همه شبکه یکی را انتخاب کند: آربیتروم؟ آپتیمیزم؟ پالیگان؟
در واقع باید پیشبینی کرد که بیشتر طرفداران و خوانندگان مقاله از کدام زنجیره استفاده میکنند و احتمالاً کار نشدنی است.
شاید بد نباشد که اینطور فکر کنیم که این همه لایه 2 اتریوم فقط و فقط باعث تکهتکهشدن فعالیت کاربران شده و کار را برای سازندگان سخت کرده است.
عملکرد ضعیف قیمت اتریوم
این احتمالاً چالشی است که سرمایهگذاران و تریدرها آن را بیشتر لمس کردهاند.
در حالی که دیگر بلاک چینهای لایه 1، در روند صعودی فعلی، سودهای روزانه بعضاً بیش از 10 درصد به ارمغان آوردهاند، عملکرد اتریوم در برابر آنها بسیار وحشتناک است.
شاید بگویید که ارزش بازار اتریوم 300 میلیارد دلار است و این بر عملکرد قیمت تاثیر میگذارد. اما باید بدانید که بیت کوین، سه برابر اتریوم بزرگتر است، و با این حال این مانع از عملکرد ضعیف بزرگترین رمزارز بازار نمیشود.
سرمایهگذاران، بهویژه، از این عملکرد ضعیف آزار میبینند، زیرا آنها با جدیت اتریوم را در سراسر بازار نزولی خریداری کردند. برای بسیاری، اتریوم بیشترین بخش از سبد سرمایهگذاریشان را تشکیل میدهد. خرید اتریوم در طول بازار نزولی منطقی به نظر میرسید، اکوسیستم آن زنده بود و خود دارایی بعد از بیت کوین، امنترین بود. اکنون سرمایهگذاران چیزی جز ضعف نمیبینند و حتی آرزو میکنند که کاش سولانا خریداری کرده بودند.
کامیونتی ساکت و بدون هیجان
بین «کامیونتی» و «کامیونتی هیجانانگیز» تفاوت وجود دارد. به بیان ساده، یک کامیونتی هیجانانگیز برای یک بلاک چین، شامل طیفهای مختلفی از نسلها و کاربران جوانتر است که دست از دیوانگی بر نمیدارند.
کامیونتی اصلی اتریوم دوست دارد فعالیتهای نسل جدید را نادیده بگیرد. آنها احساس میکنند بهتر از قماربازان عمل میکنند. این دیدگاه اغلب همه جا در بحثها مطرح میشود و میتواند باعث دور شدن این نسل دیوانه از بلاک چین اتریوم شود. (مثلاً شما نمیدانید چگونه با پسرعمو سنتی و نسبتاً قضاوتکننده خود چطور صحبت کنید.) کامیونتی اتریوم یک کامیونتی فکری/فنی در سطح بالاست و از خود غرور خاصی نشان میدهد که در هیچ یک از کامیونتیهای فرعی کریپتو دیگر دیده نمیشود.
اخیراً کامیونتی قدیمی اتریوم حرکت جالبی زده و از توییتر خارج شده و به شبکه اجتماعی وب 3 به نام Farcaster سرازیر شدند. آنها حتی انحصاریتر شدند. در توییتر، که هنوز عرصه اصلی تبلیغات کریپتو است، غیبت افراد اصلی کامیونتی اتریوم منجر به این میشود که اکوسیستم کسی را برای کمپین و ترویج روایتها نداشته باشد – کاری که کامیونتی سولانا این روزها برای افزایش محبوبیت Solana Phone انجام داد. شاید به همین دلیل است که عملکرد قیمت اتریوم ضعیف بوده است
شاید همه این چالشها ما را به فکر فرو میبرد که نقش اتریوم در بولران بعدی چیست؟ اگر قیمتها و سروصداها را نشانه در نظر بگیریم، به نظر میرسد که روند پروژههای لایه 1 مانند سولانا و حتی آواکس برجستهتر است.
موردی که این روزها بسیار مورد بحث قرار گرفته، این است که چطور هنوز سرعت اتریوم کُند و فناوری آن قدیمی شده است.