تحلیل تکنیکال پسهند
ردیف | عنوان | توضیحات |
---|---|---|
1 | نام شرکت | صنایع لاستیکی سهند |
2 | نماد بورسی | پسهند |
3 | سال تاسیس | 1338 |
4 | پذیرفته شدن در بورس | 1380 |
5 | بازار | بازار دوم بورس |
6 | موضوع فعالیت | تولیدی |
7 | گروه | لاستیک و پلاستیک |
8 | محصولات و خدمات |
|
9 | سهامداران (عمده) |
|
تاریخچه شرکت صنایع لاستیکی پسهند
شرکت صنایع لاستیکی سهند در تاریخ ۱۸ آذر ماه ۱۳۳۸ به عنوان شرکتصنعتی شهوند با مسئولیت محدود تاسیس و در اداره ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی تهران به ثبت رسید و در تاریخ سوم شهریور ماه ۱۳۶۱ به شرکت تولیدی کفپوش و قطعات لاستیکی ایران و در اسفند ماه ۱۳۶۴ به شرکت صنایع لاستیکی سهند سهامی خاص تغییر نام داد و در تاریخ ۱۲ آبان ماه ۱۳۷۰ به شرکت سهامی عام تبدیل و در آذر ماه همان سال در سازمان بورس و اوراق بهادار تهران پذیرفته شد و سهام آن مورد معامله قرار گرفت.
آدرس: تهران،خیابان سید جمالدین اسدآبادی، خیابان سوم، پلاک14، طبقه4
شرکت فرعی صنایع لاستیکی پسهند
شرکت سرمایه گذاری صنایع لاستیکی سهند (سهامی خاص) تنها شرکت فرعی بوده که 714/99 درصد سهام آن مستقیما تحت تملک این شرکت می باشد. با توجه به انتقال کارخانه شرکت اصلی به محل شرکت فرعی (شهرک صنعتی اشتهارد) در سنوات گذشته، تمام دارایی های ثابت مشهود و نامشهود شرکت فرعی توسط شرکت در سال ۱۳۹۴ به ارزش منصفانه خریداری گردید، لذا آن شرکت در حال حاضر صاحب پرتفوی سهام برخی شرکت های بورسی و غیر بورسی بوده که بر اساس سیاست های جدید هلدینگ و برنامه های هیأت مدیره اخیرأ مبادرت به خرید و فروش سهام می نماید.
موضوع فعالیت شرکت صنایع لاستیکی پسهند
تولید آستر لاستیکی – تسمه نقاله – روکش غلطک – قطعات لاستیکی – کفپوش
طرحهای توسعه شرکت صنایع لاستیکی پسهند
- اتمام عملیات ساختمانی ساختمان توزین و خمیر سازی
- اجرای سیستم پایپینگ ساختمان توزین و خمیر سازی
- اتمام عملیات ساختمانی سالن انبارها
- نصب مابقی ماشین آلات خریداری شده از قبیل میکسر 270 لیتری و غلطک ها
- خرید دستگاه پرس جدید جهت تولید تسمه نقاله های سیمی
- خرید و نصب دو دستگاه جر ثقیل 8 و 25 تن جهت سالن تولید 3 و ساختمان خمیر سازی
- افزایش ظرفیت تولید قطعات به میزان 150 درصد
نکات مهم
سیاست های بانک مرکزی در خصوص تخصیص ارز جهت واردات مواد اولیه شرکت و کالاهای مشابه وارداتی و همچنین میزان فعالیت پروژه های عمرانی و صنایع سنگین کشور از قبیل معادن و فولاد سازی ها می تواند بر روند درآمدی شرکت در سال جاری تاثیر قابل توجه داشته باشد.
محصولات شرکت و کاربرد آن
- محصول اصلی
محصول اصلی شرکت صنایع لاستیکی سهند تسمه نقاله لاستیکی مستحکم شده با مواد نسجی بوده که این محصول جهت حمل مواد و کالا در صنایع مختلف از قبیل سیمان، فولاد، معادن، کاشی و سرامیک، قند و نیشکر، پروژه های حفاری تونل، بنادر و بازیافت زباله و غیره کاربرد دارد.
- کفپوش لاستیکی
این محصول جهت پوشش سطوح صاف و در محیط های باز و بسته استفاده می گردد.
- ورق های لاستیکی
با توجه به استفاده فراوان از محصولات لاستیکی جهت تولید انواع واشر و قطعات صنعتی در صنایع مختلف کشور، این گروه از محصولات شرکت کاربرد فراوانی بدین منظور داشته و بخشی از نیاز کشور توسط این شرکت تأمین میگردد.
- رابر لاینینگ
یکی از خدمات ارائه شده توسط شرکت سهند، رابر نمودن سطوح فلزی انواع مخازن و غلطک های صنعتی میباشد که عمدتا در صنایع پتروشیمی، مس، سرب و روی کاربرد فراوان دارد.
- قطعات لاستیکی پرسی و اکسترودری
این محصول دارای کاربردهای مختلفی از قبیل صنایع راه و ساختمان، خودرو، کاشی و سرامیک می باشد.
- خمیر خام لاستیکی
این محصول نیمه ساخته شرکت سهند بوده که خود نیز به عنوان محصول نهایی به فروش می رسد و عمدتا توسط شرکت های قطعه ساز خریداری میگردد.
- مصرف انواع نوار نقاله در ایران
با توجه به ماهیت کالای فوق به عنوان قطعه مصرفی و همچنین گستردگی آن در صنایع مختلف، اعداد و ارقام مصارف این محصول بر آوردی بوده و گزارش دقیقی از آن در دسترس نمی باشد. بر اساس مطالعات صورت پذیرفته توسط کارشناسان این شرکت، میزان مصرف سالیانه انواع نوار نقاله در کشور در صورت فعالیت تمام صنایع مصرف کننده تسمه نقاله حدود ۱۰ هزار تن برآورد گردیده است.
تأمین کنندگان تسمه نقاله در ایران
تأمین کنندگان تسمه نقاله در ایران دو گروه می باشند که گروه اول شرکت های تولید کننده داخلی بوده که شامل صنایع لاستیکی سهند، لاستیک دنا و زرین بسپار ایرانیان می باشد که حدود ۵۰٪ نیاز کشور را تأمین مینمایند. بخش دیگر تسمه نقاله کشور از طریق واردات از کشورهای مختلف از قبیل چین، ترکیه، هند، آلمان، ایتالیا و تایوان و … تأمین می گردد.
نحوه توزیع و فروش محصولات شرکت صنایع لاستیکی پسهند
مشتریان شرکت صنایع لاستیکی سهند به دو گروه نمایندگان فروش و مصرف کنندگان تسمه نقاله (صنایع) تقسیم می گردد که جدول ذیل بیانگر ترتیب مشتریان در سال جاری و سنوات گذشته می باشد.
اهداف مدیریت و راهبردهای مدیریت برای دستیابی به آن اهداف
هیأت مدیره شرکت صنایع لاستیکی سهند با بهره گیری از توان و تخصص کارکنان، ظرفیت تولید و همچنین سابقه حدود ۶ دهه فعالیت در این صنعت، در جهت افزایش سطح بهره وری و سودآوری و همچنین ارتقاء سطح رفاه اجتماعی، اهداف و استراتژی هایی برای شرکت به شرح ذیل مصوب نموده است:
- افزایش میزان تولید از طریق راه اندازی ماشین آلات جدید خریداری شده
- کاهش قیمت تمام شده محصولات از طریق استفاده از ظرفیت بلااستفاده در تولید
- افزایش سهم بازار محصولات و میزان فروش
- افزایش تنوع در سبد محصولات شرکت
- ارتقاء سطح کیفی محصولات
- راه اندازی خطوط تولید تسمه نقاله سیمی و ساید وال
- بهبود فرآیندهای داخلی شرکت
- کاهش دوره وصول مطالبات شرکت
- برگزاری مستمر آموزش های ضمن خدمت برای کارکنان
- اجرای منظم فرآیندهای سیستم مدیریت یکپارچه
- خروج از سرمایه گذاریهای بدون بازده صورت پذیرفته در سنوات قبل
- نکمیل ساختمانهای در جریان تکمیل تولید و انبار محصول کارخانه
- توانمندسازی منابع انسانی
- ارتقاء سطح ایمنی ماشین آلات و همچنین آموزش کارکنان در این خصوص
- افزایش و بهبود وضعیت نمایندگان فروش محصولات
- روش مستقیم محصولات به مصرف کنندگان اصلی تسمه نقاله
- جذب صنایع بزرگ جهت جایگزینی محصولات شرکت سهند با کالاهای وارداتی
- افزایش بازدهی و بهره وری شرکت
- بهبود وضعیت شفافیت اطلاعات شرکت.
- دریافت پایان کار و سند مالکیت کارخانه اشتهارد از مراجع ذیربط
مهم ترین منابع، ریسکها و روابط پسهند
الف) فرصت های حاکم بر محیط کسب و کار شرکت صنایع لاستیکی سهند را به شرح ذیل می توان نام برد:
- انجام سرمایه گذاری ها در سنوات گذشته برای نوسازی برخی ماشین آلات و تجهیزات و همچنین اجزای خط
- تولید تسمه نقاله سیمی سرمایه بر بودن صنعت تولید تسمه نقاله
- کم بودن تعداد رقبای داخلی
- قدمت بالای فعالیت سهند در این صنعت
- داشتن برند معتبر در تولید تسمه نقاله لاستیکی مستحکم شده با مواد نسجی، کفپوش و ورق های لاستیکی
- دسترسی آسان به برخی مواد اولیه اصلی داخلی به دلیل هم گروه بودن با شرکت های تولید کننده دوده، روغن و کائوچوهای مصنوعی
ب) ریسک های حاکم بر محیط کار شرکت صنایع لاستیکی سهند به شرح ذیل می باشد:
- عدم اجرای قوانین مربوط به استاندارد ملی تسمه نقاله برای محصولات مشابه وارداتی
- واردات محصولات مشابه از طریق بد اظهاری
- افزایش ناگهانی قیمت مواد اولیه
- بالا بودن نرخ تسهیلات بانکی
- عدم اجرای پروژه تسمه نقاله سیمی
- احتمال ورود رقبای فعلی و یا رقیب جدید جهت راه اندازی خط تولید تسمه نقاله سیمی
- نوسانات نرخ ارز
وضعیت حقوق صاحبان سهام پسهند
مانده حقوق صاحبان سهام شرکت اصلی در تاریخ 1398/12/29 مبلغ ۵۸۰۶۲۳ ۱۰۰ میلیون ریال میباشد که این مبلغ در اول دوره 585,074 میلیون ریال بوده است. لذا با توجه به وجود مبلغ 1,314,845 میلیون ریال جمع دارایی ها در تاریخ ترازنامه، نسبت مالکانه شرکت ۸۱ درصد محاسبه می گردد. این بدان معنی است که شرکت بخش اعظمی از دارایی های خود را از طریق صاحبان سهام تأمین نموده است و به راحتی می تواند از منابع بانکی استفاده نماید.
وضعیت سرمایه در گردش
سرمایه در گردش شرکت اصلی در تاریخ 1389/12/29 مبلغ ۶۲۶۰۸۳۹ میلیون ریال می باشد. با توجه به روند افزایش میزان سفارشات و فروش و اخذ پیش دریافت قبل از تولید کالا (مانده پیش دریافت ها در تاریخ 1389/12/29، مبلغ 67,748 میلیون ریال می باشد) شرکت مشکل خاصی برای تأمین سرمایه در گردش ندارد.
وضعیت بدهی های شرکت
مطابق ترازنامه مورخ 1389/12/29، مبلغ کل بدهی های شرکت اصلی 222,256 میلیون ریال بوده که عمدتأ بدهی جاری میباشد ، این رقم بیانگر تسویه بدهی های سنواتی (عمدتأ سود سهام) به شرکت های گروه می باشد. با عنایت به عدم وجود بدهی بانکی در شرکت، می توان برنامه ریزی های لازم جهت اخذ تسهیلات بابت تأمین منابع جهت اجرای طرح های توسعه شرکت صورت پذیرد. البته ذکر این نکته ضروری به نظر می رسد که شرکت در حال حاضر فاقد اسناد مالکیت قابل توجهی جهت توثیق نزد اعتبار دهندگان می باشد.
تعهدات سرمایه ای پسهند
شرکت بابت خرید یک دستگاه میکسر ۲۷۰ لیتری و دو دستگاه غلطک، دارای مبلغ 11,270 میلیون ریال تعهدات سرمایه ای میباشد که با برنامه ریزی های صورت پذیرفته در سال جاری و پس از راه اندازی ماشین آلات مذکور پرداخت می گردد.
مشارکت کارکنان و تغییرات در کارکنان اصلی
سیستم نظرسنجی از کارکنان و دریافت پیشنهادات و ایجاد انگیزه برای پیشنهاد دهندگان برتر و همچنین برگزاری منظم جلسات هفتگی مدیران و رؤسای شرکت و اخذ نظرات ایشان جهت اتخاذ تصمیمات صحیح، منطقی و به موقع توسط مدیریت ارشد شرکت از جمله این موارد می باشد.
عوامل تأثیرگذار بر فعالیت شرکت صنایع لاستیکی پسهند
- نرخ ارز: افزایش (کاهش) نرخ ارز تأثیر مستقیم بر قیمت مواد اولیه اعم از داخلی و وارداتی و همچنین نرخ فروشد محصولات وارداتی در بازار ایران را دارد.
- میزان فعالیت صنایع کشور: از آنجایی که تسمه نقاله یکی از قطعات مصرفی و مورد نیاز صنایع مختلف کشور می باشد، نحوه فعالیت صنایع بر فعالیت این شرکت اثر گذار است.
- رعایت الزامات استاندارد ملی تسمه نقاله: در صورت کنترل محصولات مشابه وارداتی و اجرایی نمودن دستورالعمل های کیفی استاندارد ملی ایران در زمان واردات همانند محصولات داخلی، واردات آن کاهش و از ظرفیت بلا استفاده و توان تولید کنندگان داخلی می توان بهره جست.
- اظهار صحیح کالای تسمه نقاله در زمان واردات: شرکت صنایع لاستیکی سهند طی سال های اخیر به بررسی این موضوع پرداخته و متأسفانه به دلیل عدم رعایت الزامات استاندارد ملی در زمان واردات و همچنین وجود عناوین مشابه در کتاب مقررات صادرات و واردات، آمارهای گزارش شده توسط گمرک جمهوری اسلامی ایران در سر فصل های مربوط به انواع تسمه نقاله میباشد به مراتب پایین تر از آمار صادرات تسمه نقاله به ایران که از سایت های جهانی همانند Trade map استخراج گردیده است میباشد. در این خصوص شرکت صنایع لاستیکی سهند پیگیری هایی از وزارت صنعت، معدن و تجارت و گمرک جمهوری اسلامی ایران را انجام داده که منتج به مکاتبه مدیر کل محترم دفتر بررسی و تعیین ارزش تعرفه گمرک جمهوری اسلامی ایران با کلیه گمرکات کشور مبنی بر دقت نظر بیشتر در زمان ترخیص کالا گردیده است.
- قیمت جهانی نفت که تأثیر مستقیم بر قیمت برخی از مواد اولیه از قبیل کائوچو مصنوعی و دوده صنعتی و روغن دارد.
- سیاست تخصیص ارز دولت محترم جهت واردات مواد اولیه نیز از عوامل تاثیرگذار می باشد.
- سیاست تخصیص ارز دولت محترم جمهوری اسلامی ایران در خصوص واردات محصولات مشابه خارجی نیز از عوامل تأثیر گذار می باشد.
- با عنایت به انتقال کارخانه به شهرک صنعتی اشتهارد در سنوات قبل، این شرکت در نظر دارد به استناد مفاد تبصره ۳ ماده ۱۳۸ قانون مالیات های مستقیم از مزایای معافیت مالیاتی به مدت ۱۰ سال استفاده نماید. لذا برای سالهای ۱۳۹۵ تاکنون، ذخیره مالیات عملکرد در حساب ها منظور نگردیده است. مأمورین مالیاتی در زمان رسیدگی به پرونده عملکرد سالهای ۹۵ و ۹۶، معافیت مذکور را نپذیرفته اند. شرکت در راستای جلوگیری از تضییع حقوق صاحبان سهام، لایحه دفاعیه مربوطه را تنظیم و به هیات حل اختلاف مالیاتی تقدیم نموده و هیات بدوی رای به اجرای قرار (رسیدگی مجدد) داده و تاکنون اقدامی توسط مجریان قرار صورت نگرفته است.
تحلیل تکنیکال پسهند
تسمه نقاله های تولیدی شرکت صنایع لاستیکی سهند از لحاظ محل مصرف به دو گروه کلی تسمه نقاله های سبک و تسمه نقالههای سنگین تقسیم می گردند. تسمه نقاله های سبک : عمدتا در صنایع شن و ماسه، کاشی و سرامیک، سیمان، شیشه و کشت و صنعت نیشکر استفاده می گردند و رقیب اصلی این شرکت، اقلام وارداتی از کشورهای چین و ترکیه و تایوان می باشد که در سالجاری شاهد عرضه بالای کالاهای وارداتی در سطح بازار می باشیم.
تسمه نقاله های سنگین : نیز عمدتا در صنایع فولاد و معادن استفاده می گردد که بخش اعظمی از فروش سال جاری شرکت را تشکیل می دهد. با افزایش حجم واردات در ماههای اخیر و عرضه آن به قیمت پایین تر از قیمت فروش سهند، فروش تسمه نقاله های سبک که عمدتا از طریق نمایندگی های فروش انجام می گیرد به شدت کاهش یافته است.
لذا عمده دلیل افزایش قابل توجه سود ناخالص شرکت در ماههای اخیر، افزایش میزان فروش در گروه تسمه نقاله های سنگین به صورت مستقیم به صنایع فولاد و معادن بوده که عمدتا با نرخ های بالا همراه بوده است. یکی دیگر از دلایل افزایش سود ناخالص شرکت در ماه های اخیر، تامین به موقع مواد اولیه ارزان قیمت از طریق استفاده بهینه از منابع مالی می باشد.
تحلیل مدیریت پسهند
با انجام بازاریابی های صورت پذیرفته در سال های اخیر و ارتقاء سطح کیفی محصولات و همچنین افزایش قیمت ارز و به تبع آن افزایش قیمت تمام شده محصولات مشابه وارداتی (تسمه نقاله های صنعتی و سنگین)، محصولات این شرکت مورد توجه صنایع و معادن کشور قرار گرفته است.
به طوری که این شرکت توانسته است سهم بازار خود را بویژه در صنایع سنگین به صورت قابل توجهی افزایش دهد. پیش بینی شرکت، در خصوص تسمه نقاله های سنگین و صنعتی، افزایش حجم سفارشات در ماه های آتی می باشد در حالیکه در خصوص تسمه نقاله های سبک و روتین، با واردات کالاهای مشابه بی کیفیت خارجی بدون استاندارد، این شرکت همچنان با چالش فروش در این بخش مواجه است.
با تغییر سیاست دریافت بهای کالا، این شرکت به سرمایه در گردش مناسبی دست یافته که این امر سبب تأمین به موقع مواد اولیه مورد نیاز پس از اخذ سفارش محصول گردیده است و حاشیه سود منطقی شرکت را تا حدودی تضمین می نماید.
با عنایت به مخارج انجام شده در سالهای ۹۴ و ماقبل در شرکت صنایع لاستیکی سهند جهت احداث ساختمان های تولیدی و انبارها و همچنین واردات ماشین آلات و تجهیزات در راستای نوسازی ماشین آلات، تولید تسمه نقاله سیمی و افزایش ظرفیت تسمه نقاله منجیددار (EP) و عدم حصول نتیجه به دلیل کمبود نقدینگی که عمدتا مربوط به رکود حاکم بر فعالیت تجاری شرکت در سالهای گذشته بوده ، با برنامه ریزیهای صورت پذیرفته ، گزارش به روز آوری شده طرح مذکور تهیه گردیده که در مرحله بررسی و صدور مجوزهای لازم از طرف سهامدار عمده می باشد.
بیشتر بخوانید : تحلیل تکنیکال پلوله
آپارات ما : Atran Trade
YouTube : Atran Trade